Favorit i repris: Spin the Gold

Jag tror det får räcka med enarmade banditer för ett tag nu, innan det blir för mycket av det goda. Men inte heller den här gången blir det en riktigt traditionell skraplott, utan snarare ett lyckohjul i form av Spin the Gold. En riktigt intressant sak faktiskt som skiljer sig från det mesta annat jag provat på. Det är på både gott och ont givetvis, men det är ett utmärkt initiativ att spelmakarna försöker sig på att skapa någonting som är lite annorlunda. Spin the Gold är annorlunda som sagt men den stora frågan är – är det bra?

Tema: Lyckohjul
Plus: Intressant spelidé
Minus: lite svårt att se om man vinner
Betyg: 3,5 av 5

Spin the Gold fungerar som ett lyckohjul, nästan. Det består av tre stycken hjul i varandra ungefär, med en mängd olika symboler på och som vanligt är målet att få tre likadana i rad när väl hjulen slutat snurra. Det är en lite annorlunda implementering av tre lika-idén och den känns intressant, visst. Men problemet är att det är lite svårt att se när man vinner. Visst så pekar spelet ut det, men en del av nöjet är, tycker jag, att se det på egen hand och det får man inte riktigt i Spin the Gold. Det är också möjligt att det är jag som är långsam och trög förstås…

Spin the Gold har också ett idrotts-tema, där flera av symbolerna föreställer exempelvis löpare, tyngdlyftare och så vidare. Väldigt stiliserat men jag gillar det. Grafiken har över huvud taget ett idrotts-tema, med en stadion i bakgrunden, medaljer och sådant. Jag gillar det skarpt och det är väldigt väl genomfört. Vad gäller grafik och tema har Spin the Gold definitivt träffat helt rätt! Men spelet känns ändå som helhet inte 100 % lyckat även om jag spelar det med nöje.