Gratis skraplotter från Betsson

Jag gör ett litet instick i min sedvanliga och veckovisa recension av olika online skraplotter med att berätta lite om en riktigt fin kampanj jag råkade snubbla över på Betssons sida. Alla som registrerar sig eller är registrerade och skrapar ”Dagens Spel” minst tio gånger under maj månad (det vill säga ungefär varannan dag eller så), får tio stycken skraplotter helt gratis! Självklart är det en del villkor kring en sådan här bonus, men du som blev intresserad kan ju alltid läsa mer på Betssons hemsida. Det är nämligen inte bara att skrapa vilka skraplotter som helst utan man måste följa ett förbestämt schema. Om du frågar mig så är det ju faktiskt ett helt perfekt tillfälle att prova på en massa olika skraplotter för att se ifall man tycker mer om någon än om någon annan.

De tio gratislotterna man får är ”Sampo” som hör till kategorin klassiska skraplotter. Eftersom jag redan har spelat/skrapat Sampo en massa gånger så tänkte jag att en liten recension ju nog kunde passa bra dagen till ära.

Sampo är en mytomspunnen del av den finska folkhistorian, en gyllene kvarn som kunde skapa rikedomar ur ingenting. Så kanske är det inte så konstigt att namnet används på en skraplott! Som spelare får man som vanligt börja med att välja vilken insats man vill spela för, från fem kronor upp till 200 via 10, 20, 50 och 100. Därefter är det dags att välja ett av fyra fält: hästsko, fyrklöver, hjärta eller 7a. Vad du väljer här spelar egentligen ingen roll utan avgör bara färgen på det du ska skrapa sen.

När du väl ska skrapa Sampo så har du chans i två olika fält, och vinst i det ena utesluter inte en vinst i det andra. I det övre fältet ska man ha tre lika summor för vinst, precis som i till exempel Triss. I det nedre ska man istället ha tre i rad antingen på höjden, bredden eller diagonalen, precis som i luffarschack. Det nedre fältet visar också en vinstmultiplikator, och den totala vinsten är summan av de båda fälten som du skrapat.

Sampo är en trevlig lott utan större krusiduller eller särskilt mycket action. En bra nybörjarlott helt enkelt, för dig som inte är så mycket för att jaga försvunna skatter eller leta i Maya-pyramider. Självklart finns en ”skrap alla”-funktion för dig som bara är ute efter pengarna, men den här lotten tycker åtminstone jag blir roligast om man tar sin tid och skrapar precis som man hade gjort med en verklig skraplott.