Lucky 21

Det finns väl ingen som inte gilla Black Jack va? Detta mysiga kortspel som många gånger handlar om tur, men som också har sin lilla dela av skicklighet. Jag gillar att spela Black Jack eftersom att det är ett spel som är så enkelt att förstå sig på, och man kan samtidigt lägga sig på en nivå som är rimlig för ens egna kunskaper – och fortfarande vinna! Det är ett spel för proffsen och amatörerna samtidigt och det lockar mig. Därför var det lite extra roligt att jag trillade över skraplotten Lucky 21, som har just detta tema. Nu ska det ju sägas att det är gjort på ett sätt som minskar det individuella valet, men som fortfarande doftar av Black Jack. Det handlar helt enkelt om att slå dealern, som alltid, och du har tre försök på dig.

Tema: Black Jack för hela slanten
Plus: En riktigt bra Black Jack-känsla
Minus: Lite för få vinstmöjligheter
Betyg: 4 av 5

Så vad är det då vi möts av när vi börjar spela? Det är ett klassiskt grönt bord där det finns tre händer uppställda. Du väljer att spela hand för hand, eller sätter på autospel, och skrapar fram det belopp som finns under respektive slot. När spelet sedan drar igång så tilldelas dealern två kort och du själv får två kort på respektive slot. Det som nu är utmaningen är att slå dealerns hand, och för att höja spänningen så är ett av dealerns kort dolt, och du måste skrapa fram det och hålla tummarna för att det inte är något som gör att du blir slagen.

Och på den vägen är det. Mycket enkelt i all sin enkelhet och i ärlighetens namn så är det också det som jag tar med mig som den stora behållningen ifrån den här skraplotten. Ni vet sedan tidigare att jag älskar när något är lättspelat och samtidigt roligt, och det är precis vad skraplotten Lucky 21 är. Det är skönt att inte tänka för mycket, och när en skraplott samtidigt kombinerar två av mina absoluta favoritspel så är det inte speciellt konstigt att jag faller som en fura för dessa spel.

Det enda som jag egentligen kan förhålla mig negativ till är att spelet förlorar lite av känslan som ett äkta Black Jackspel ger mig. Men det handlar egentligen mest om att jag saknar det. Som skraplott är den fortfarande utmärkt!

BÄSTA KASINON FÖR SKRAPLOTTER