Gonzos Quest Spelrecension

Snabb fakta

RTP 96%
Hjul och rader 5×3
Vinstlinjer 20 stycken
Min and max bet 2-500 kronor/snurr
Free spins Ja
Bonusspel Ja
Jackpott Högsta vinsten är 112 500 euro

Gonzo’s Quest är en av de mest populära slotsen genom tiderna. Har du inte redan spelat denna slot har du en härlig upplevelse framför dig. När speltillverkaren NetEnt lanserade spelet 2010 var fallande hjul (cascading reels) ett relativt nytt begrepp. Med all rätt kan vi säga att Gonzo’s Quest öppnade dörrarna för en uppsjö nya slots med fallande hjul, som också kallas för avalanche.

I spelet får du resa tillbaka till 1500-talets upptäcktsfärder när Gonzo är på jakt efter den försvunna guldstaden Eldorado. Du får vistas i en härlig miljö med snygg design och grafik. I kombination med att du har flera bonussymboler som hjälper dig till härliga vinster. Häng med vidare i Gonzos Quest spelrecension och få reda på vad mer som väntar dig!

Du kan spela Gonzo’s Quest redan idag hos Betsson!

Vinstlinjer och insatser

Spelplanen i Gonzo’s Quest består av 5 hjul med 3 rader vardera och över hjulen strömmar det 20 fasta insatslinjer. Innan du startar spelet har du vissa inställningar att justera. De 20 insatslinjerna är som sagt fasta och dem kan du inte justera, men du har däremot 1 till 5 insatsnivåer och myntvärden från 0.10 till 5.00 att justera. Lägsta insatsnivån 1 och lägsta myntvärdet 0.10 innebär att du satsar så lite som 2 kronor per snurr. Högsta insatsnivån 5 och högsta myntvärdet på 5.00 innebär en satsning på 500 kronor vilket också är maxinsatsen.

Du har andra funktioner på kontrollpanelen som underlättar för dig. Vill du satsa högt direkt har du knappen ”maxinsats” att klicka på.  Inställningarna justeras automatiskt och du spelar då med det högsta möjliga. Du finner även knappen ”autospel” som automatiskt sköter spelomgångarna åt dig. Du ställer in hur många gånger du vill att spelet ska snurra. I denna fantastiska spelautomat kan du vinna upp till magiska 112 500 euro och då har du också en hyggligt hög RTP på 96 %.

Design och tema

Gonzo’s Quest har en snygg 3D-design som trots några år på nacken är mycket välgjort och framför allt detaljrikt. Många kan tycka att det märks tydligt att spelet lanserades för många år sedan. Men faktum är att speltillverkaren NetEnt alltid har legat steget före, både för kvaliten på design och för innovativa funktioner. Än idag är Gonzo’s Quest ett populärt spel och då inte bara för funktionerna, bonusrundorna och andra vinstgivande symboler, utan även för det häftiga temat och den felfria grafiken.

När du startar igång spelet möts du av en animerad introduktion av när Gonzo och hans besättning är ute till havs i jakt på den försvunna staden Eldorado som sägs gömma rikedomar. Även där är det mycket fint designat och framför allt ger det en roligare upplevelse.

Väl inne på spelplanen möts du av inkarikets symboler inristade i stenblock, djungel, tempel och allt som hör där till. Även självaste Gonzo är med dig under hela spelomgången i väntan på att du ska finna din vinst. Gonzo’s Quest är överlag ett mycket enkelt spel som är lätt att förstå sig på.  Grafiken är tydlig och det finns behjälpliga instruktioner som förklarar hur spelet fungerar. Samt vilka symboler som krävs för att få vinst.

Spelfunktioner och bonussymboler

Det finns flera specialfunktioner i form av wild-symboler, scatter-symboler, bonusspel och free spins (free falls). Wild-symbolen visar sig som ett frågetecken i spelet, vars syfte är att ersätta alla andra symboler. Vilket hjälper dig att hitta vinnande kombinationer. För att aktivera bonusspelet, som i detta fall går under namnet free falls, behöver du få 3 guldiga stenblock intill varandra. Det är dem som kallas för scatter-symboler. När du fått det får du 10 stycken free falls.

Det trevliga med Gonzo’s Quest är att du under bonusspelet kan plocka på dig fler free falls. Du behöver återigen få 3 scatter-symboler intill varandra för att få 10 stycken extra chanser. Genom att plocka på dig free falls får du fler chanser att uttnyttja deras största fördel. Nämligen att multiplikatorn här kan stiga så högt som upp till 15 gånger pengarna. Vanligtvis brukar det endast vara max 5 gånger under spelandet.

Avalanche-funktionen är mycket intressant i Gonzo’s Quest. När du fått en vinnande kombination kommer stenblocken att explodera för att ge plats åt nya fallande stenblock. Allt under en och samma spelomgång. Avalanche är därför en spännande funktion eftersom du kan vinna fler gånger under en och samma spelomgång. Dessutom ökar multiplikatorn för varje gång du får vinst.

Fördelar med spelet

  • Gonzo’s Quest innehåller spännande bonusspel som ökar vinstchanserna.
  • Spelet har en hyggligt hög RTP. Snygg 3D-design och bra grafik samt ett behagligt ljud.
  • Avalanche-funktionen gör det möjligt att vinna fler gånger under samma spelrunda.
  • Multiplikatorn kan gångra din vinst upp till 15 gånger vilket inte är vanligt i spel.

Sammanfattning

Gonzo’s Quest är NetEnts första 3D-utvecklade spel som lanserades under 2010. Det är inte konstigt att spelet efter lanseringen tog världen med storm. Än idag är det en av de mest spelade slotsen. Förutom den snygga designen och grafiken har du flera häftiga funktioner som kan bana väg för riktigt saftiga vinster. Du finner de vanliga wild- och scatter-symbolerna som hjälper dig till vinnande kombinationer. Men därutöver har du avalanche-funktionen som spränger bort stenblocken för att ge plats åt nya. Vilket gör att du kan vinna ännu mer under samma spelrunda. Du ska utan tvekan prova på spelet på ditt favoritcasino, för du kommer ha en härlig upplevelse.