Miljonlotten

Miljonlotten är en skraplott som ges ut av IOGT-NTO. Lotten har en omsättning på 400 miljoner kronor. Den vinst lotten genererar bidrar hjälp för barn och ungdomar i kampen mot droger och alkohol.

Miljonlotten har sina rötter i 1960-talet, och har blivit Sveriges allra största lott sett till omsättningen. Spelet drivs av IOGT-NTO. Varje år omsätter Miljonlotten 400 miljoner kronor och som hörs av namnet kan miljoner kronor vinnas. Vinsterna kan tas ut i pengar eller varor. Från och med våren 2010 finns också en Miljonlotteriet Lyckohjulet. Lottens vinst är ett deltagande i ett TV-program i TV3 och TV8. Grund idén i programmet är det klassiska TV-spelet Lyckohjulet och deltagarna kan då få vinster upp till 300 000 kronor.

Kostnad 💰 Miljonlotteriet vinster 🎁 Prenumeration på Miljonlott 🌍 Online
40 kronor Upp till 5 miljoner kronor Ja Ja

Miljonlotten är en klassisk skraplott som kommer i flera olika varianter. Det finns Miljonlotteriet Mixen, Miljonlotteriet Resan, Miljonlotteriet och Miljonlotteriet Lyckohjulet. Så det gäller att skrapa fram tre lika belopp för att få vinst på lotten. Du kan även finna två bonusspel i form av en bilchans och en resechans på lotten. Förutom det går det att vinna även på nitlotten, i extradragningar. Varje år genomförs också ett högvinsthjul, ett lyckohjul där extra fina priser kan vinnas.

Så här köper du lotten

Du kan spela online och det går att köpa lotten i butiker som agerar ombud för IOGT-NTO. Det är ganska vanligt att matbutiker och kiosker agerar ombud. Om du vill så kan du prenumerera på lotten, och då får du hem lotten i brevlådan. Det är mycket populärt och en del av anledningen till Miljonlottens stora framgångar. Lotterna kostar vanligtvis runt 40 kronor styck, men det finns ibland introduktionserbjudanden för de som vill ha en prenumeration. Onlinespelet och prenumerationer sker via Miljonlotteriets hemsida.

IOGT-NTO

IOGT-NTO är en enda nykterhetsorganisation som bildades år 1970. IOGT och NTO var innan dess två helt fristående organisationer. IOGT startades i USA under andra halvan av 1800-talet och organisationen spred sig så småningom till Sverige. NTO är en förkortning av Nationaltemplarorden, och var en nykterhetsorganisation som startades upp 1922. Båda organisationerna har under sina verksamhetsår kommit att göra mycket för alkoholvanorna i bland annat Sverige. IOGT-NTO är inte kristen, utan har IOGT:s gamla ordspråk: ?Vi samlar män och kvinnor utan hänsyn till ras, nationalitet, religion, social ställning eller politisk åskådning?. Det är värt att notera att detta skrevs i ett 1800-talets USA där rassegregering härskade i många områden.

Idag

Idag har IOGT-NTO ungefär 47 000 medlemmar. Spelen som IOGT-NTO ger ut, och som ger en stor del av dess inkomster sker genom Spero Spel AB samt Spero Spel Online. Dessa företag drivs tillsammans med A-lotterierna, ett lottbolag som i sin turs ägs av partiet Socialdemokraterna. Miljonlotten och Miljonlotteriet har en helt egen hemsida, www.miljonlotteriet.se. Vinsten går till föreningen IOGT-NTO:s arbete för nykterhet och alkoholrelaterade problem bland barn och ungdomar.

1
76%
TOTAL SCORE

100 % upp till 2000 kr

2
88%
TOTAL SCORE

5000 kr i casinobonus

3
92%
TOTAL SCORE

Upp till 3 500 kronor i bonus

4
84%
TOTAL SCORE

Snabb Registrering!

5
63%
TOTAL SCORE

100 % upp till 2 000 kronor