Trisslotter

Kostnad Högsta vinst Prenumeration Online
Från 25 kronor 1 miljoner kronor Ja Ja

Trisslotten är mest känd utav alla skraplotter, inte minst beroende på de berömda TV-dragningarna där fattig blir rik på ett kick. Det är också den skraplott som säljer mest. Den spelare som väljer att spela Triss har i snitt en vinstlott per fem spelade lotter.

Sveriges mesta skraplott är Triss. Omsättningen på Triss är hisnande 3 miljarder per år, och lite till. Det gör Triss till den absolut mest sålda skraplotten utav alla. Men då räknas också Dubbeltriss in i beräkningen. Lotten lanserades år 1986. Sedan starten har drygt 200 personer blivit miljonärer tack vare skraplotten.

Spela

För 25 kronor är en Trisslott såld. De säljs visa de många ATG-ombuden och på nätet. Det går till och med att prenumerera på lotterna via Svenska Spel och spela Triss via mobiltelefonen. Dubbeltrissen, som ger extra stor vinstchans, och som är två lotter i en enda, kostar dubbelt så mycket. Det finns återkommande kampanjlotter i omlopp. Dessa ger extra vinstchanser.
Du måste vara över 18 år för att få köpa en Triss. Regeln beror på att spelet är statligt och att Svenska Spel, som håller i lotteriet, också har ett ansvar gentemot sina kunder i att förhindra spelmissbruk.

Hur spela

På lotten finns i grunden nio fält som skrapas. Den som lyckas skrapa fram tre rutor som visar samma belopp, alternativt bild, ger vinst. Det finns också en extra skrapruta för varje lott. Där kan en turspelare dubbla sin vinst, eller till och med tiodubbla den. Detta är möjligt för vinster upp till 100 000 kronor. För Dubbeltriss är spelet liknande, men då kan också de två spelplanernas siffror kombineras, vilket ger totalt 18 rutor att spela om.

Vinster

Vinstchansen ligger på en vinst av fem spelade lotter. Det i sin tur betyder att mindre än hälften av det spelade beloppet går tillbaka till spelarna. De flesta vinster är mycket små, och ligger från 25 kronor och uppåt. För vanliga Trisslotter liksom för Dubbeltriss är den maximala vinsten 50 000 kronor i månaden i 25 år. Den som får högvinsten har lyckats skrapa fram tre TV-apparater i sina skraprutor.

TV-dragningar

Den som lyckas med det får sedan sin vinst avgjord genom en Triss-skrapning på TV. Det går också att skrapa fram tre klöver. Då blir man en del av dragningen för månadsklövervinsten, vilket kan ge en fast summa varje månad i ett antal år. Den som kommer till final för månadsklövern, får också skrapa fram beloppet i TV. Det är dessa dragningar och med den lätthet det går att handla Triss, som gör spelet så mäkta populärt.