Klassiska spel i slotversion

Många klassiska sällskaps- eller bordsspel har under de senaste åren fått ett uppsving och finns nu mera som slots eller live-versioner. Monopoly roulette är ett sådant exempel där det syns väldigt tydligt vart konceptet är taget från. I den här artikeln kommer vi presentera några digitala versioner av favoriterna från sällskapsspelskvällarna. Kommer du ihåg tiden då det fanns begränsat med datorspel och grafiken inte var på topp? Men det är kanske därför som dessa spelen får nostalgin att flöda.

Monopoly Roulette

På en monopolspelplan möter säljaren ingen konkurrens, men köparna slåss ivrigt om att ta del av de största rikedomarna. De dyraste gatorna ger ett försprång i spelet och i slutändan gäller det att ha störst pengarkassa. På en monopolmarknad gör faktorer som statlig licens, ägande av bostäder, höga hyror, patent och höga avgifter vem som helst till en värdig monopolvinnare. Monopoly Roulette finns i många olika varianter likt sällskapsspelet, som ett resultat kan du spela bland annat Monopoly Roulette 1000, Tycoon eller Hot Properties. Reglerna för Roulette är detsamma, och gubben i kostym är spelets huvudkaraktär och givetvis ansiktet utåt för Monopol. Sedan har du givetvis en helt egen Monopoly Bonus som du kan trigga igång med lite tur. Hos Mr Green kan du testa denna roliga uppgradering av spelet.

Hugo

Hugo är alltid glad, men det är inte häxan. Känslan när du går in i detta spel är inget annat än ren nostalgi. Hugo erbjuder allt från en vanlig slotmaskin, till ett roligt nytt sätt att spela klassiska slots på. Det första du ser är naturligtvis att Hugo som knackar på skärmen framför ingången till grottan där han promenerar in i. Sedan möts du av symbolerna för Hugo, som matchar temat perfekt. Här finns animationer och föremål från verkliga Hugo-spel och -serier och du kan hitta säckar med guld, dynamit och de klassiska kortdäckssymbolerna.

Hugo själv är spelets wild-symbol, och han kan ge dig fantastiska vinster. Han går in för att ersätta alla symboler, förutom bonus-symboler och Scatter-symbolen för att skapa vinnande kombinationer till dig. Han kan också dyka upp i free spins-funktionen för att fördubbla dina vinster! Sedan har du olika versioner av spelet Hugo där Hugo 2, Hugo Goal och Hugos Adventure är några exempel. Testa spelen hos Karamba!

Backgammon

Backgammon är kanske inte ett spel som du har spenderat mycket tid framför, åtminstonde inte om du är av den ynge generationen. I filmer och tv-serier synd oftast äldre män spelandes Blackgammon som underhållning under pensionen, men det är inte ett spel för bara äldre. Detta klassiska bordsspel där du ska flytta brickor och slå fram ditt nästa steg med tärningar, kräver både finess och skicklighet. Skulle du vara sugen på att testa spelet men inte har tillgång till en bräda, kan du vara lugn. Självklart finns det en version på nätet, bland annat denna som ligger under Bethards skraplott-kategori. Mycket nöje!

Sammanfattning

Du har nu fått tagit del av klassiska spel som har sitt ursprung många år tillbaka i tiden. Du kanske därför har hört talas om Monopol, Hugo och Blackgammon från dina föräldrar, eller har du spelat spelen själv när du var liten och kanske spelar du dem fortfarande. Att vuxna fortfarande spelar gamla klassiker som tidigare var klassat för ”barn” är inte helt ovanligt. Som tur är så behöver du inte oroa dig för att vara barnslig. Nu för tiden finns dessa spel som vuxenspel i form av slots och live-versioner. Ta dig tid att testa dessa moderniserade versioner, och tillåt dig att känna lite barnslighet och givetvis nostalgi.