Lucky Gems – en ny slot

Lucky Gems är ett slotspel från spelutvecklaren Leanders som påminner om en skraplott, Här kan du nu vinna någon av de många vinster, som är lika värdefulla som de ädelstenar som ger vinsten.

I Lucky Gems kan du, som i de flesta andra spel, ändra myntvärde när du spelar och satsa allt ifrån 5 till 50 kronor. Även om det låter ganska dyrt med en minsta insats på 5 kronor är det inte så när det gäller virtuella spel som påminner om skraplotter. Till skillnad från andra spel på casinon kan du nämligen spela ganska länge på en lott. Detta innebär att trots den höga insatsen så passar Lucky Gems ändå till de flesta spelares ekonomi.

Funktioner

Lucky Gems har en så kallad Autospel-funktion, vilket innebär att spelet körs i fem rundor utan att du behöver klicka på något. Lucky Gems har även en jackpot, som aktiveras då du får 5 stycken diamantsymboler, den högstbetalande symbolen, runt omkring på skärmen. Det finns även en bonus som aktiveras när du får upp en symbol fyra gånger. Då går du vidare till nästa nivå där du har chansen att utöka de vinster du vunnit ännu mera. Det finns allt som allt två nivåer utöver grundnivån som du kan nå.

Symboler och vinster

I Lucky Gems finns det 9 olika symboler med olika vinstvärden som sträcker sig i regnbågens alla färger. De följer temat med ädelstenar och den symbol som ger mest är en diamant som är blålila och glimrande. Denna ger 25 000 gånger satsningen. Efter den kommer en grön smaragd, följt av en blå ädelsten, en röd ädelsten som är formad som ett hjärta, och en orangefärgad ädelsten. Sedan finns det fyra lågvärderade ädelstenar, en blå, en rosa och en lila följt av en ädelsten med vita och rosa nyanser.

I Lucky Gems ska du, likt ett momory-spel, öppna luckor och se vad som döljer sig där bakom. Du kan välja att öppna en lucka i taget eller ta alla nio på en gång. För att du ska få en vinst så behöver du få fram åtminstone tre likadana symboler.

I spelet finns det tre olika nivåer, och för att du ska kunna komma vidare till nästa nivå måste du ha fått åtminstone en vinst i den förra. I andra nivån får du öppna sju stycken luckor till, och för att komma vidare till den sista nivån måste du få en vinst med fyra likadana ädelstenar. I den sista nivån ska du öppna 9 luckor och för att få en vinst måste åtminstone fem likadan symboler ligga var som helst över skärmen. Om du inte vinner något så kommer du inte vidare på den nivån utan måste “köpa” ett nytt spel.

Sammanfattning

Lucky Gems är alltså ett spel som påminner om en virtuell skraplott där du ska försöka få så många likadana ädelstenar som möjligt, för att uppnå följande nivå och komma vidare på samma lott. Spelet är enkelt att förstå och följa med i vilket innebär att det passar bra till både nybörjare samt erfarna spelare. På grund av att det är relativt billigt att göra en insättning passar det dessutom bra till alla spelares ekonomi. Detta spel är en enkel men rolig uppdatering till den traditionella trisslotten.