Skrapa skraplotter för ett gott ändamål

Vi är många som köper oss en skraplott då och då. De flesta av oss gör det för den tillfälliga spänningen och vetskapen om att vi kan vinna stora summor pengar. Många lotterier har ett samarbete med till exempel idrottsföreningar eller liknande. Men det finns också lotter som kämpar för ett gott ändamål. Vi tycker att dessa lotter förtjänar lite uppmärksamhet och det känns bra att veta att vi stöttar ett gott ändamål när vi köper dessa lotter. Här är två exempel på hur du kan vara med och göra skillnad varje gång du köper en lott.

Cancerfondens rikslotteri

Cancerfonden arrangerar ett rikslotteri där du kan vinna allt från kontanter till resor och mat. Du är alltså med och stödjer cancerfonden om du köper en lott till dig själv eller någon annan. Lotterna kostar 100 kronor styck och går att köpa direkt på cancerfondens hemsida. Dessutom har du chansen till en extravinst om du skickar in en en avtagbar del av din nitlott. I extrachansen är det mat för 5000 kronor som ligger i potten. Känner du att detta är någonting som du vill stödja regelbundet har du också möjlighet att prenumerera på lotterna. Då får du dem bekvämt hem i brevlådan enligt dina önskemål och pengarna dras via autogiro. Som prenumerant är du även med i ytterligare en extradragning varje månad.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet är ett annat lotteri där överskottet går till välgörenhet. Genom att köpa deras lotter vet du att du göra skillnad oavsett om du vinner eller ej. De samarbetar med en rörelse vid namn IOGT-NTO som arbetar med att både vuxna och barn ska få komma till en drogfri och trygg miljö. De arrangerar till exempel sommarläger för barn varje år och även andra träffar runt om i landet. Så klart har du även chansen att vinna miljoner om du köper en lott. Du kan skrapa en lott direkt på miljonlotteriets hemsida. Varje lott kostar 50 kronor styck och det går också att prenumerera. Miljonlotteriet erbjuder både sin originallott men även en del andra skraplotter för dig som vill ha omväxling. Se deras kompletta utbud på hemsidan.