Ge ut egna skraplotter

hur du gör för att ge ut egna skraplotter

Att det går att tjäna ganska stora pengar på skraplotter märks ganska snabbt när man granskar vinstplanerna hos Svenska Spel. Men också de stora spelbolagen på nätet. Vore det inte fint att för en gångs skull vara på andra sidan staketet och vara den som får ut sina vinster från de säkra marginalerna? Förr i tiden kunde i princip vem som helst hålla ett lotteri eller en vadslagning, men det svenska spelmonopolet har mer eller mindre svetsat fast käppar i hjulen för alla som vill försöka.

Det går dock att få tillstånd för lotteriverksamhet, och skraplotter är en lotteriverksamhet. Lotteriinspektionen beviljar dessa mot en liten avgift, samt att man uppfyller de krav som gäller. Har man tänkt hålla ett mindre lotteri kostar ett tillstånd mellan 2300 och 5700 kronor, för rikslotterier (som hålls i minst två län) ligger avgiften på 0,23 % av varje miljon som beräknas omslutas. Vill man hålla det hela elektroniskt bör man dock vara beredd på att behöva punga ut med hela 38 000 kronor.

De andra kraven som Lotteriinspektionen ställer är att vinsterna motsvarar som lägst 35 % och som högst 50 % av de totala insatserna. Lottköparna måste alltid informeras om vinstvärdet, och det måste också vara troligt att lotteriet ger en okej vinst som kan användas till föreningens verksamhet. Helst ska lotteriet också vara ganska avgörande för föreningens ekonomi. Detta innebär att idrottsklubbar och ideella föreningar har rätt att ansöka om lotterier, liksom politiska partier.

VAD ÄR DEN TOTALA KOSTNADEN?

Att starta ett parti eller en förening är i praktiken kostnadsfritt eftersom man enligt lag inte ens behöver registrera den som juridisk person. I praktiken krävs dock registrering hos åtminstone Skatteverket för att man ska kunna få ett organisationsnummer som krävs för att kunna öppna ett bankkonto som krävs för att kunna betala Lotteriinspektionen, och så vidare. Detta är dock inte särskilt komplicerat, så för att dra igång ett elektroniskt skraplotteri krävs förmodligen inte så mycket mer än 50 000 totalt. Att utveckla eller köpa in mjukvara som klarar av det hela är förstås en annan sak. För fysiska lotter blir startkostnaden lägre, men tillverkningskostnaderna stiger ju fler lotter du tillverkar.

spela skraplotter online

[widget type=”casino_reviews_widget” limit=”5″ rateby=”overall_rating” category=”0″]