Vad är en skraplott?

En skraplott online kan vara vägen till dina drömmar. En vinst kan ändra ditt liv på ett stort sätt. Dock är det nog sällan så man definierar en skraplott utan skraplotten behöver en mer akademisk definition.

online eller inte?

En skraplott bör, precis som namnet antyder innebära något typ av skrapande. Detta skrapande kan vara på en papperslott med någon typ av skikt på. Där du skrapar bort lagret med din nagel eller till exempel med hjälp av ett mynt. Skrapande behöver inte vara fysiskt utan det kan lika gärna ske på datorn, där du med hjälp av musen skrapar lotten digitalt. Skrapandet är själva grundelementet i en skraplott.

Många föredrar skraplotter online där hela proceduren är lite mer smidig och du har dessutom chans att vinna mer och oftare. En skraplott kan faktiskt generera i högre vinster om du har turen på din sida. Det är omöjligt att förutse huruvida du har en vinstlott eller en nitlott. Men det finns också vissa som vill skrapa fysiska skraplotter för känslans skull, det innebär att lotten då måste köpas via ett ombud och därefter skrapas och sedan lösas in om det är en vinst. Skrapar du skraplotter online så gör du bara en insättning på casinosajten och därefter väljer du spelkategorin skraplotter, sedan är det bara att välja en skraplott som faller dig i smaken och börja skrapa!

Den mest kända lotten

Sveriges mest kända och bästa skraplott är Trisslotten som ges ut av Svenska Spel. Denna skraplott säljs för ca 3 miljarder SEK per år och nästan alla svenskar känner till den. Man kan via Trisslotten skrapa fram möjligheten att i direktsänd TV på TV4 skrapa fram miljoner, varje morgon, i TV4:s morgonsoffa. Detta är troligen den anledningen till att Trisslotten är så förknippad med begreppet skraplotter.

Skraplotter har generellt sett en låg återbetalningsfrekvens, alltså den andelen av lottpriset som går tillbaka till spelaren som vinst. För trisslotter ligger detta på 48 %. För Svenska spels nätkonkurrenter, så är återbetalningsfrekvensen mycket högre. I vissa fall upp mot 75%. I detta fallet hjälper konkurrensen till att göra det bättre för skraplottspelaren.