Euroball – en bollig skraplott

Euroball är en skraplott som jag lyckats missa helt och hållet. Lite besynnerligt med tanke på att den nästan är som gjord för mig. Inte överdrivet avancerade och väldigt rakt på, men med mycket välgjord grafik och trevligt ljud. Att den sen också har ett fotbollstema gör inte saken sämre. Här har Sverige faktiskt en realistisk chans att vinna, även om det inte inträffar så ofta. Av någon anledning känns det som det mest är Grekland, Holland och Danmark som vinner när jag spelar. Men inte mig emot så länge som jag får mina vinstpengar! Euroball är också en skraplott där det känns som det är lätt att vinna, eller så har jag helt enkelt bara tur!

Tema: Fotboll
Plus: Rolig grafik och ljud
Minus: Kan bli lite enahanda i längden
Betyg: 4 av 5

Att spela Euroball är lekande lätt: man kan välja en, två eller tre rader att spela på. På varje rad finns sedan tre stycken fotbollar. Målet är sedan att skrapa fotbollarna för att få fram de flaggor som döljer sig där bakom. Tre likadana flaggor = vinst. Summan man vinner visas sedan till höger om varje rad. Maxvinsten är 200 000 euro, en respektingivande summa. För den som spelar med målsättning att bli rejält rik så är Euroball ett riktigt trevligt alternativ.

Grafiken är sedan mycket välgjord, med snygga animationer (studsande fotbollar) när man vinner, och även ljudet håller hög klass. Det är helt enkelt en mycket välgjord skraplott som kanske inte är så tekniskt avancerad men ändå riktigt underhållande. Om det finns någonting negativt att säga om den så skulle det vara att den kan kännas lite begränsad – den gör sig definitivt bäst i mindre doser. Men det är definitivt en skraplott som är väl värd att testa, speciellt för den som liksom jag tycker om fotboll!