Super 7 – en klassiker

Det har blivit rätt så mycket slots på sista tiden av någon anledning. Jag kommer definitivt inte att överge skraplotterna, men ibland vill man ha lite omväxling. Den senaste sloten jag provat på är en riktig klassisk enarmad bandit som heter Super 7. Super 7 har tre hjul, och symbolerna visas bara på en rad i mitten. Det finns alltså inte en massa vinstlinjer och annat konstigt att hålla reda på. Super 7 ser dessutom ut som en enarmad bandit ska, och man spelar till och med genom att dra i en spak. Eller, nåja, man klickar på spaken, och så börjar hjulen snurrar.

Super 7 är dock lite annorlunda jämfört med vanliga enarmade banditer, och den påminner lite om en skraplott. Målet är att få fram tre likadana symboler, och så vinner man. Men till skillnad från i vanliga enarmade banditer, så spelar det ingen roll vilka tre symboler man får upp. Vinstsumman slumpas fram oberoende av dem. I de flesta andra slots är det ju så att vilken sorts symboler man får fram bestämmer hur mycket man vinner, men så är det inte här. Om detta är bra eller dåligt har jag inte riktigt bestämt mig för än. Å ena sida, att man kan vinna stort på alla symboler är ju kul. Men å andra sidan förtar det lite av spänningen att det inte spelar någon roll vilka tre likadana symboler man snurrar fram.

Sammantaget så är det här ett småtrevligt litet spel, med nostalgisk grafik och animationer. Ska man klaga på något så är det väl att det kanske är lite väl enkelt. Men det gör att det är mycket lätt att komma igång, och Super 7 fungerar därför som ett ”mellanspel”, när man vill ha något snabbt och enkelt att spela som inte kräver överdrivet mycket av en. Som sådant fungerar Super 7 alldeles utmärkt.